Ilmakuvaus

Tuttu kohde, mutta uusi kuvakulma. Ilmasta kaikki näyttää erilaiselta, mutta ilmakuvaus on vaatinut viime vuosiin asti helikopterin tai lentokoneen käyttöä. Miehittämättömät kuvauskopterit, eli dronet ovat mullistaneet tätä asetelmaa kovalla tahdilla ja nykyisin ilmakuvauksen makuun pääsee kuka vaan.

Kopterit eivät kuitenkaan itsestään käy kuvia ottamassa, vaan tässäkin kuvauksen muodossa kuvaajan tehtävä on hakea oikea suunta, korkeus, etäisyys ja muut kuvaukselliset asiat kuntoon, jotta lopputulos olisi hyvä. Valon suunta ja luonne poikkeaa vuorokauden ja vuodenajan mukaan ja myös sää ja pilvet sanelevat sopivat kuvaussuunnat.

Ilmakuvas on mahdollista aina 150 metrin korkeuteen saakka ja näköyhteys kopteriin on säilytettävä. Sateella ei voi lentää, eikä myöskään yli 10 m/s tuulella. Lisäksi lentokieltoalueet voivat estää toimeksiannon. Pakkanen ei ole yleensä ongelma, sillä olen hyvällä tuloksella lentänyt -29 °C pakkasella.

Ilmakuvauksen tyypillisiä kohteita ovat perinteisesti olleet rakennukset ja kiinteistöt, mutta tällaisella kameralla on kiehtova kuvata myös maisemia. Olen käyttänyt kameraa myös hääkuvauksessa, jolloin sain ilmakuvaa parin poistuessa kirkosta. Maanomistajalle ilmakuva pellosta tai metsästä voi olla tarpeellinen tai kiinteistöomistaja voi tarvita kattokuvaa tarkastusta varten. Ilmakuva myytävästä asunnosta on oiva lisä myynti-ilmoitukseen.

Kuvia kertyy session aikana muutamasta kymmenestä jopa useaan sataan, tilanteesta riippuen. Näistä karsin parhaimmat otokset, joista asiakas valitsee kaksi mieluisinta kuvaa. Käsittelen nämä kaksi asiakkaan valitsemaa kuvaa huolellisesti.

Mikäli tuntuu, että kaksi erilaista kuvaa ei ole riittävästi, niin voin käsitellä lisäkuvia hintaan 15 € / kpl.

  • Kuvia asiakkaalle 2
  • Ylimääräinen kuva 15 € / kpl
  • Matkakulut 50 km asti Kuopiosta
  • Yksityinen nettigalleria 6 kk
  • Vapaat käyttöoikeudet
  • Kaupallinen käyttö

Hinta: 150 €

Kuvien toimitus postitse DVD-levyllä persoonallisessa kotelossa sekä yksityinen nettigalleria valikoiduista kuvista puoleksi vuodeksi.

Millaisen ilmakuvauksen tarvitset? Ota yhteyttä ja kerro toiveesi.

Tilaa ilmakuvaus tai kysy lisää

Nimi*
Kuvauspäivämäärä (jos tiedossa)
Email *
Kuvauspaikka (jos tiedossa)
Viesti*
Lähetä

Ilmakuvausportfolio